Sprattel

Tanken idag med dagen ridpass var att jag skulle rida "av" honom lite på gärdet men han var så tokig under uppvärmningen, stegra försökte sticka osv så istället  fick jag rida hem och hämta longerlinan och longera av honom istället och jag tror han tyckte det var skönt och få springa av sig allt bus!

JAG OCH MAMMA SKA SES I GÖTEBORG OCH GÅ PÅ GÖTEBORGS HORSE SHOW!!!!!! :] Wieeeee

Just det, igår fick jag ett impuls att åka till Börjes Tingsryd. Fyndade en del men är väldigt besviken.. Hade större förväntningar!

Detta fick följa med hem:
- 2par svarta bots (jätte billiga 89:- par)
- 1 hals fleecetäcke (149:-)
- idominsalva (30:-)
- 1pack med 4 benlindor limegröna (75:-)
- 1par bak benskydd i läder (75:-)
- 1 brunt pannband med gula/blåa stenar (129:-)
- 1par RÖDA ridbyxor (430:-)
- 1 svart ridväst (95:-)
- 1 galltvål (30:-)
- 100st tuggben (50:-?)
- 2l eller vad det är linementschampoo (85:-)

 
Sen vet jag inte om det vart något mer men nu efterhand så känns det som jag kunde ha väntat till den 25:e. Men men, rätt nöjd ändå!


VILL ATT DET SKA BLI MJUKT NU!!! Vill kunna rida ordentligt igen :]


BUS

Är ni som jag, känner er fräschare när ni är bruna?

Då är detta bra tips: Brun utan sol-ränder? Om du har fått sådana lagom fina ränder på kroppen kan du applicera tandkräm med blekande effekt på bus-fläckarna och låta verka i cirka 10 minuter. Ett annat knep är att blanda bakpulver med lite vatten att försiktigt skrubba blandningen på ränderna. Puts väck!


PUSS

Fina stövlar?

STÖVELPUTS



Med bomull, vatten och skokräm kan man åstadkomma en puts som liknar lackskor.


Utrustning: 2-4 bomullstussar /pads. 1 Glas varmt vatten. 1 burk svart skokräm Boston eller Kiwi. Ev skoborste och skofett om så krävs.

 

 

1. Borsta bort alla smuts och jord från stövlarna med borsten. (Behöver kängorna fettas så gör det nu.)  Tvätta av ridstövlarna endast med vatten.



2. Ta en köttbulle-stor bit av bomull eller en bomulls-"pad" och doppa den i vattnet. Krama ur tussen och platta till den så den blir i storlek av en femkrona ungefär.



3. Applicera skokräm på tussen, ganska rikligt



4. Fatta tussen med tumme- ,pek- och långfinger-topparna. Gnid med små små cirkelrörelser in skokrämen i kängorna, cirkelrörelserna skall bara vara ca 1-2cm i diameter. Gå ytterst sakta fram över hel känga med lite extra noggrannhet på tåhättan. Det kan strunta i större delen av skaftet och plösen. Det skall ta ungefär 15-20 min/stövel. Applicera mer skokräm och doppa i tussen i vatten när du märker att det behövs. stöveln skall bli matt av skokrämen.



5. När första stöveln är klar är det bara att fortsätta med den andra, låt den första stå och torka.

 



6. När även den andra är insmord är det dags att putsa upp den första. Ta en ny bit bomull och doppa i vattnet. INGEN SKOKRÄM DENNA GÅNG. Gör på samma sätt som tidigare, små små cirkelrörelser nu med den rena bomullstussen.

 Doppa i vatten vid behov och gå mycket långsamt fram, själva rörelsen skall vara lätt på handen. Det skall ta drygt en 1/2 timma per känga om det skall bli riktigt bra.

Den första gången du gör detta kanske det inte blir riktigt blank, men det är bara att upprepa processen. Man bygger upp små tunna skikt av blank skokräm på kängan, så efter en tid med den här behandlingen går det att snabbt pusta upp med lite kräm, borste och putsduk.

 

 Som ni ser tar det en bra tid, men det går bra att göra framför tv:n med en tidning på golvet. Till skillnad mot putsning med borste så stänker man inte små svarta skokrämspartiklar runt omkring sig.

 

 


29/1

Haft noll insperation eller lust till att skriva något. Så trött på allt nu och mest att det blev hårt och snö!

Igår så var första gången sen juldagen vi var ute, jag och alla pojkar! Eller rättare sagt ett helt fotbollslag? Haha älsklingen och killarna hade lagfest och jag ville vara med :] Dom var först i klubbstugan sen hämta dom upp mig och vi åkte till Abbe och sen vidare till Depå.

Idag har det inte hänt så mycket, klockan ringde 07.30 och det var dags att åka till stallet.. Kan meddela det var rätt tungt att gå upp då, bakis och 4timmars sömn. Vi var rätt snabba hem igen jag&Hera och slängde oss och myste i soffan :] Sedan titta jag och älsklingen på film och vid 3-tiden tog vi oss väl upp igen och jag&Hera åkte till skogen och la ett spår och sen till stallet och sen till skogen igen och gå spåret :] Det gick sådär idag, hon var så uppspelt att äntligen få komma ut iskogen. Sen tillbaka till stallet igen och tog in odjuren och nu väntar jag på PONNYAKUTEN :]!!

Ledig imorgon, skönt! Hela lägenheten ser ut som ett bombnedslag så måste verkligen S T Ä D A! Kanske svänga inom Hässleholm också?

JUST DET! Jag har börja förvandla om hemmet, vitt och rosa toner och det kommer bli så himla fint! Älskar inredning, det är bland det bästa som finns verkligen! Beställde 3saker ifrån Jotex: Gardiner, Sängkappa och Duschdraperi




Som ni kanske ser så är det Shabby chic som gäller hemma hos oss.

25/1

Igår så fick Håkan vila och iförgår tog vi en skritttur i skogen och som vanligt är det ingen vanlig skritttur för oss utan vi klättrar och går MITT I skogen :] Men jag är rätt sur... Vi hade äntligen kommit igång och det var mjukt i marken, men vad händer? Jo det blir stenhårt och snö? Alltså är det snabbaste vi kan ta oss fram i är skritt. TRÅKIGT

Låter så fantastiskt gott!

Hittade detta recept på en blogg, jag måste bara testa det!!

FANTOMENKAKA
Temp i ugn: 200 grader
Långpanna 35*40 cm
.
Ingredienser:
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetejöl
150 g rumsvarmt margarin
6 dl socker
4 ägg
.
Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g margarin
.
Vispa ägg och socker. Rör ned margarin, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet. Bred ut smeten på bakpapper i formen. Grädda mitt i ugnen 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda i ca 10 min eller tills den blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs.

Låter så sjukt farligt gott! :] Mums


22/1

Just varit och tittat på en ny lägenhet men den var som alla andra, skit! Låg precis bredvid en stor väg och inte alls mysig! Jävla dghketlhwjmgobwg.. JAG VILL FLYTTA! Någon gång dyker väl den perfekta lägenheten upp.

Händer annars idag då? Jo jag och baby ska städa våran lägenhet för det ser och luktar som ett råtthål här, fy så äckligt det är.

Mio min mio på tven. ♥



PUSS

Minnen ifrån skolan



Jag saknar skolan såååååååååååååååå, iallafall alla vännerna och man visste varje morgon vad som gällde osv.
Idag har jag ingen kontakt med någon som jag gick i samma klass med och det är lite synd. Vi hade ju så roligt och var så tighta, eller var det de vi kanske inte var?

Funderar på att börja läsa men vad? Något inom häst?

Revitalash

Till veckan har jag provat det i 2veckor men är grymt besiken för jag tycker inte det har hänt någonting? Men får väl stå ut och hoppas att det snart kommer synas? Skulle ju ta minst 4-6veckor, så tålamod Josefin, tålamod!




Hade ju hoppats på jätte långa på en gång?

Mada

Blev ett pass på gärdet idag igen, i mörkret, i regn/snö storm..

Uppvärming:
Öppnor och slutor, mycket skritt i lite högre form.

Under:
På gärdet finns det rätt många granar så vi gjorde väldigt mycket  mjukgörande runt granarna samt lite öppnor och slutor och skänkelvikning..

Efter:
Avskrittning i byn.

Är verkligen helt slut på ideer? Dags att börja träna för någon snart men först behöver han komma igång lite mer, så länge får jag kika in på Hippson där brukar det finnas bra tips!





Jag är med och tävlar!

Var det du också?

Här är Saras blogg: http://carlssonpataket.se/?p=5260

En mycket bra sida med mycket hästsaker!: www.chevalridsport.se



H J Ä R T A

Min familj är mitt allt. ♥

Lulla runt

Tog en skritt tur med loveli i skogen idag och när jag säger I SKOGEN så menar jag varje bokstav! Visste ni att det är sjukt bra träning för hästens rumpa och rygg? Att just gå mitt i skogen, över stock och sten? Skrittade på i högt tempo och lite små samlad form och han verka gilla det, dock lite små sur för han bara fick skritta, haha!

Min lilla plutt :]

Friserade även benen lite och imorgon rycker getabocksskägget! Haha, nu får vintervilan vara över, här skall kommas i form! Önskar jag kunde vara lika motiverad till att fixa mig själv? Går här hemma med världens utväxt, osminkad jämt och pöskläder... USCH!



Hål sa jag.

Pontus tjatar hål i huvudet på mig........................................ Han är sur................................. Jag har suttit helt förtrollad i köket sen klockan 21.00 och tittat på Elsas värld och varför har jag inte tittat på det förut? JAG ÄR KÄR!

Tydligen någon bra film på tven............. Får väl titta då.

Geni eller Galning?


Nässelutslag?

Så här såg Hera ut vid 10-tiden?



Någon som vet vad det kan vara? Men nu är det nästan helt borta? Konstigt! Det var en hård svullnad men hon hade inte ett dugg ont om man klämde där? Funderar på om det kan vara tomaten hon åt? Tomat kan ju vara rätt starkt. Huvudsaken är ju ändå att hon inte hade ont av det och att det inte verka störa henne? Men om det kommer igen får vi nog ringa till Magnus.




20/1

Imorse kom Emilia 06.45 och ska vara här till 16.00, pppuh! Skönt hon var snäll emot mig och lät mig sova 1timme imorse. Nu börjar hon bli riktigt trött och gnällig så det är dags för damen att vila lite.

Funderar på att medans hon vilar titta på "Mammor och Minimodeller", missade det imåndags och det kan vara rätt kul att titta på.


Imorgon ska vi åka och titta på ny bil tror jag, det är ett måste med ny bil lika måste det är med ny sadel... Buhu, måste nog välja bort en ny sadel denna månad.

Måste verkligen städa här hemma men jag orkar inte, det ser ut som skit och det får det även göra.. Om inte jag städar så gör ingen annan det heller så, varför jag?


Ha det så bra idag!

en liten tripp igår




Tycker sånt här är så spännande!

Smärtstillande

- 3dagar kvar av kuren och hon är så duktig! Tar medicinen utan något annat? Jättebra! För det är tuggtabletter och eftersom hon inte äter det med något annat så tuggar hon verkligen i sig det! Mamma&pappas duktiga tjej :]

Eftersom hon fortfarande haltar lite så har vi inte träna så mycket och det märks på henne vill jag lova! Det är så mycket spring i tjejen! Men snart sååå.. Det enda vi tränar nu är vila och ligg ;] Haha det kan också vara nyttigt?


Valpkurs på tisdag ♥


Denna bild var första jag såg på Hera och mitt hjärta smällte på en gång!



Akilles och Athena, Heras syskon :]


19/1

En bra dag, bäst!

Jag är kär och lycklig. Pontus visar mig dag in och dag ut vad kärlek är och han älskar mig verkligen för den jag är. Kan man hitta någon bättre? Vi har gjort varandra så mycket illa men ändå kan inget skilja oss åt. Vi håller på och jobbar på saker och ting och det går åt det bättre hållet! Både han och jag har svårt att tygla vårat humör och vi älskar att reta varandra och vet precis hur och vad vi ska säga för att få igång varandra och bli ovänner. Men.. Det är över med sån s k i t nu, för vi älskar varandra! ♥ Kärleken mellan oss har verkligen visat att kärlek övervinner allt!


Imorgon är min första jobbe fredag, lite drygt.. Ingen långhelg men inte fel med mer pengar heller? Idag har vi haft en mysig dag :] Först morgon promenad och sen så lagade vi mat - ris, kyckling i ugn och tranbärssås!
Sen på eftermiddagen bakade vi en jättesmarrig KLADEKAGA :]

Nu vill baby att jag ska krypa ner bredvid honom, natti och sov så gott!



(gammal bild...)


PUSS

If you love something, set it free. If it comes back, it's yours. If it doesn't it never was!

SÅ LYCKLIG! KAN INTE SLUTA LE! ÅH

Äntligen vänder det, äntligen funkar jag och Håkan som ett team i ridningen! Senaste åren har vi tappat bort varandra men nu vänder det! Vi har återfunnit varandra ♥

Låter kanske jätte dumt? Men det är så underbart! Han har varit så stark och bara vilja sticka och slippa undanatt jobba. Men nu har han vänt till att vara sammarbets villig och jobba jätte bra med vanligt tränsbett, vad har hänt?

Tanken var idag att jag skulle rida honom i högt tempo samt mycket tempoväxlingar. Men det ändrades..

Uppvärmning:
Ökad skritt sen börja samla upp lite smått och öppner. Sen över gick vi i trav, sakt på långsidorna och
ökad på kortsidorna. Lättridning.

Under:
Samlade ihop honom mer och fick honom rund och fin, fortfarnade öppner och lite skänkelvikning.
Sen gjorde vi mycket volter och mycket varvbyte för att få honom mjuk och följsam. Övergick sakta i galopp och försökte mest få honom i samlad lugn och fin galopp. Sen fick han trava av sig. (Inte helt igång efter vintervilan)

Efter:
Travade av på långa tyglar och sen ökad skritt och sen så skritta vi ut en sväng :]

Imorgon får det bli en tur i skogen och jobba vidare, min lilla kille ♥ Längtar så tills jag har köpt en ny dressyrsadel.






Så söt när han blundar :]

om mig

KÄNSLOLIV
[ ] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få

[x] Du har gråtit för att du har velat få tillbaka ditt ex

[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[x] Du har haft ett förhållande som varade över 6  månader
[x] Du har haft ett förhållande som varade över 8 månader
[x] Du har haft ett förhållande som varade över ett år

 

 

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.

 

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol
[\] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[ ] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.

 

DÖDEN
[\] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[ ] Jag har sett någon dö.
[ ] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[ ] Någon nära till mig har begått självmord.

 

MATERIALISM
[x ] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.

 

RANDOM
[ ] kan sjunga så att andra kan lyssna på det
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[\] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[\] Jag ser på nyheterna.
[\] Jag dödar inte insekter.
[ ] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen. 
[\]  Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington.
[\] Jag är petig med grammatik
[ ] Jag är en sportfanatiker
[] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[x] Jag är bra på att baka.
[\] Min favoritfärg är vit, röd eller blå.
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[ ] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik
[ ] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[\] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[\] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv

 

HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[\] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

 

RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland

[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[x] Jag har varit i Afrika.
[x] Jag har varit i Asien.
[ ] Jag har varit i mer än 10 länder

 

 

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[ ] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme
[ ] Jag har krockat i en bil.
[ ] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[ ] Jag har sett norrskenet.
[ ] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[ ] Jag har åkt snowboard.

 

UTSEENDE
[x] Jag är kortare än 170cm.
[x] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag är osäker över mitt utseende.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har en piercing. 
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen
[x] Jag har fräknar

 

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

 

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken


My new loooooooooooooooove


Monstret

Håkan thA Monster!

Han gick så himla bra igår verkligen en klocka! Skritt, trav och galopp! Lite stark och lång i traven men i galoppen så samlar han sig fint och går väldigt bra men vill bli "seg" och inte trampa riktigt, så behöver mer energi i galoppen. Samma sak egentligen i traven, han tappar takten och blir "springig".

Även ändrat hans foderstat lite:

Morgon:
1,5 L lucern
3-4 dl Betfor
Fritillgång till HÖ

Lunch:
1 L lucern
Fritillgång till HÖ

Kväll:
2 L lucern
1 L Kornkross/Hippo basic
Fritillgång till HÖ

Hoppas han kommer funka bra på detta!

Herabandera, halta lotta

Igår var jag med om min livs mardröm! Håkan lyckades trampa på lilla Hera!!!!!!!!!!!!

Det var så hemskt och hon skrek så hemskt, det sved verkligen i mamma hjärtas för jag kunde ju inget göra. Ringde i panik till veterinären och fick tid på en gång men hade ju ingen bil? Fick ta bussen och trodde det var i Åhus jag skulle få komma in så hoppar av bussen i Åhus går till veterinärstationen och får panik när jag inser att det är stängt??? Springer runt och bär min lilla bebis som inte säger ett ljud utan bara hänger med.

Får ringa veterinärerna igen och åka in till Kristianstad med bussen och när vi väl var framme så fick vi komma in på en gång! Magnus som veterinären heter skulle först känna igenom henne och lyssna på hjärtat men eftersom hon är som hon är (morrig och skällig på främande personer) så fick han söva henne. Vilken jobbig upplevelse, att ha sin lilla prinsessa i knät men helt livlös? Han kunde iallafall konstatera att inget var brötet och att hon var hel och fin! SKÖNT. Vi fick med oss ett recept på smärtstillande och en fin räkning.

Men min prinssesa lever och haltar lite men det är mest för jag tror hon älskar när vi tycker synd om henne och matar henne med köttbullar, haha! För när vi tittar bort så haltar hon inte! Ä n g l a v a k t.


Igår kväll var jag på valpkurs fast utan Hera som var hemma och vila. Vi gick igenom olika sett att få hunden att gå fint, så det ska vi nog börja öva på imorgon! :] Sen prata vi om hur vi tror eller vet hur våra valpar vuxit upp. Stor del av Heras uppväxt är nog facit till varför hon beter sig som hon gör. Malin tyckte vi inte skulle låta Hera tvingas att hälsa på andra och absolut inte träffa mycket nytt folk.

Ligg som vi även träna mer på och det har vi gjort en del idag, hon vill gärna lägga sig på sidan och det är inte så bra om man tänkt tävla. Så dags att få henne att ligga rätt :]



Lilla prinssesan ligger och sover som en gris nu! Men ska väcka henne och kissa och bajsa henne, sen sticka iväg till affären.



BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE