Nattakissa

Nu är det snart dags att gå ut med Hera bandera så att hon får göra sitt för kvällen och sen krypa ner i sängen, blev ingen utgång idag, sköööönt! Kanske nästa helg istället :-) Jag kan inte direkt påstå att jag är någon partytjej, det var mer förr men nu pallar man inte längre? Är man tant då, 22år och tant? Nej men det är inget som faller mig i smaken direkt. Mysigare med hemmakvällar och tidiga mornar hos hästen ♥

Stallet som sagt imorgon bitti och Hö hämtning på EM.

God natt med er och ha en fortsatt bra helg, Kram!

Stallplats

Tänkte berätta lite om stallet jag står i. Jag står ju uppstallet med Håkan på Ågas gården sen 1år tillbaka och där bor det även en liten minishettis som lyssnar på namnet Nalle.

Jag hittade stallplatsen på blocket, där dom annosera att dom ville ha hjälp med Nalle och att dom erbjöd stallplats. Tyckte det lät bra så ringde och åkte och kolla på det och tyckte det såg hemskt ut och var fundersam om ens Håkan skulle komma in igenom stalldörren! Det är rätt litet och trångt men egentligen är det stort men dom har byggt det helt konstigt (gammalt gris och ko stall).

Men tänkte att det är värt det en chans iallafall och det blev kärlek direkt mellan Håkan och Nalle, dom ser för kära ut när dom går där tätintill varandra! :-) Innan Håkan och jag flytta dit hade Nalle bott själv över 1år för hans Shettis kompis hade dom fått tagit bort pga ålder och sjukdom så då hade det inte varit någon som viljat flytta in till Nalle och dom hade heller inte vilja gjort sig av med Nalle.

Han som äger stallet heter Bengt och är väldigt hjälpsam och ställer alltid upp och hjälper mig när jag åker hem till Värmland osv. Han hjälper mig även att ta ett pass varje dag, antingen morgon eller kväll. Så om jag har morgonen brukar jag ju alltid rida, så då ger jag dom morgonen och sen fixar allt i stallet och sen rider jag ju och sen är det dags att ge dom FM innan jag åker hem och samma om jag har kvällen då åker jag dit vid 4-5 och ger dom EM och sen fixar jag i stallet och rider och sen är det dags att ge kvälls mat.

Jag som är en väldigt socialperson börjar tycka att det är väldigt tråkigt att stå själv i stallet. Aldrig någon att prata med, aldrig någon att rida ut i skogen med! Visst jag kan tycka det är väldigt skönt också men inte alla dagar.

Tänkte lista upp bra och dåliga saker!

Bra:
Man kan bre ut sig, stort utrymme att ha sina saker på!
Lugn och ro
Får göra precis vad jag vill i stallet (inreda osv)
Hera kan vara med och springa lös hur mycket hon vill (inte alla stall som man får ha med sin hund i)

Dåliga:
Ensamt
Mycket pass
Ingen att rida med
För mycket utrymme så det hamnar saker överallt!

Finns säkert massa mer saker som är bra och dåligt men som jag inte kommer på just nu. Men som det ser ut nu har jag inga planer på att flytta, visst ibland får jag mina ryck och vill flytta samma minut! Tror dock det skulle vara svårt att hitta något liknanade ställe där jag kan ha det lika bra! Förutom hemma i mitt stall i Värmland då men då måste jag ju flytta hem 50mil och det är jag inte riktigt på gång med än iallafall.

Hemma i Värmland har vi ett egen gård med ett stall som har 7stora rymliga boxar, belyst paddock och stora fina hagar. Helt sjukt egentligen att jag flytta ifrån min kära gård som jag skulle kunna ha och ta emot hästar på tex inridning men vad gör man inte för ett jobb, jo man flyttar 50mil och sen blir man fast i Skåne!

Någon gång i framtiden ska jag ha min egna gård och fullt med hästar! När jag var liten sa jag alltid "att när jag blir stor ska jag ha en stor gård med massa hästar, en häst av varje ras" Haha vilka drömmar man hade!

Dagens Håkan

Blev faktiskt ingen ridning idag, hade ju planerat in ett pass på gärdet idag men efter jag hade stått och tittat på Pontus fotbollsmatch i världens blåst och snöavöder så hade jag ingen känsel i någon kroppsdel.

Så han fick faktiskt vila idag och stå ut med att bara bli borstad och han verkade faktiskt väldigt nöjd med det ocskå! Imorgon får det bli longering och på EM ska jag iväg och hämta mer HÖ.

Vad svårt det är när man inte har eget släp eller egen bil med drag, får leta runt och fråga alla. Men tror jag har fått ihop det nu men det blir dyrt! Men men! Får hoppas jag varit nog snäll i år så påskharen kommer med något fint :-) Haha


Bloggtävling!!

Titta in hos Kajsa och Tuva dom har en blogg tävling om vita ridbyxor, perfekt nu till tävlingsäsongen! Skynda för den avslutas den 4:e April :-)


Denna tävling skulle jag verkligen vilja vinna!

Detta är något jag tänkt att jag vilja ha länge men aldrig fått tummen ur att beställa, så hitta jag denna tävling och jag hoppas verkligen att jag vinner! Vore helt fantastiskt att alltid ha mitt ♥ med mig på armen!



Vill ni också vara med? Klicka in på denna blogg!


Hera

Hera och jag hade nyss ett träningspass där vi träna på att gå fint, hoppa, gå slalom mellan benen, hoppa igenom armarna och hoppa upp på saker.

Hon lyssna lite si och sådär! Ibland är hon så urfokus att man nästan måste säga till henne på skarpen för att hon sen ska lyssna.

Men ändå nöjd med henne, helt ny plats och det blåser förfullt. Längtar till kursen på måndag! Nu ligger hon helt utslagen i bilen:


Usch

För ett par dagar sedan så färga jag håret mörkare men insåg just nu att jag missat värsta fläcken som är typ ljusbrun, hur lyckas man? Ser förjävligt ut rent ut sagt! Vill ju egentligen färga tillbaka till lite ljusare igen.. F*n, jaja får se hur det blir!

Sitter just nu i bilen på Strandvallen, ligger strax utanför Mjällby. Pontus ska spela fotbollsmatch och klart man ställer upp och följer med och hejar! Blåser dock typ storm och är jättekallt, kommer även lite snö?????

Ikväll vill Pontus även att vi ska gå ut, är typ aldrig ute! Men jag vet inte? Har stallet imorgonbitti så känner mig inte så taggad och ska till stallet ikväll och rida så jag får se om jag följer med eller inte!


Morgonmys

Hihi Hera och jag sitter och myser i soffan, hon är alltid så go på morgonen!

Pussas och kramas! Vi ska snart åka till stallet och fixa allt där och mysa lite med Håkan också :)


Kollar på trean

Bästa filmen! Hörs imorgon nu ska jag för en gång skull vara social med min älskling :)

Gulliga Mikaela var här och fixa mitt hår förut så nu är det långt, väldigt lååångt!

Medan hon gjorde det grillade älsklingen och fixa super god mat!!!! :) Mums


Banan

Red på banan idag och han var så himla rolig, pigg, alert och arbetsvillig!

Skrittade igång honom riktigt innan jag korta upp tyglarna och sen i traven blev det mycket lösgörande som öppner, sluter och skänkelvikningar, något som är jättebra är att trava fyrkantsspåret runt sen när man ridit igenom ett hörn att man gör skänkelvikning till mitten och travar fram några steg och sen skänkelvikning tillbaka till spåret och göra så ett par varv i båda varven.

Red mycket fyrkantsspår i dag både i traven och galoppen, i galoppen gjorde vi även mycket tempoväxlingar och idag la vi även in öppner och sluter i galoppen.

Han känns väldig liksidig i skritt och trav i båda varven men när det kommer till galoppen känner man av att höger varv är lite svårare och det är ju det varvet jag med har svårt för.

Åh han är så rolig att rida nu :)

Mycket galoppjobb blev det idag, testade även på ett par enkla byten på diagonalen (hur tusan stavas det????) och tusan vad het han blev! Gick sådär om man säger så, vi gjorde även ett par ökningar men då blev han tokhet också!

Haha försökte ta ett par bilder på han idag men han ville inte alls vara med:


Just det!

Igår red jag ju i skogen och klättra med honom och jisses vad han var pigg och stark! Han ville göra lite som han själv tyckte. Men tillslut lyssna han och klättringen gick jättebra! :)

Så nyttigt att klättra och man känner hur han verkligen tar i med kroppen!

Igår börja jag ge honom Muskel-E också, får väl se om det blir någon skillnad.


Stallet

Sitter i stallet nu och typ fryser ihjäl, kallt idag! Kommer nog inte bli så varmt idag heller vad termometern visar men trots det ska nog jag och älsklingen ha grillpremiär ikväll!!!

Väntar på att Håkan ska äta upp, han är så seg på morgonen för han vill egentligen inte äta sitt HÖ inne utan han vill komma ut så fort som möjligt. Så fort han har ätit lite till så ska jag börja göra iordning han så ska vi mer till grannen och rida på banan idag! Tempoväxlingar skulle vi träna idag också och får nog även fortsätta kämpa med övergångar!


Ridbyxor

Är på jakt efter ridbyxor! Vill egentligen spara ihop och köpa ett par Animoridbyxor men är ute efter helskodda för har så många knäskodda men jag kan inte hitta några Animo helskodda? Så tittade jag in hos Hööks och såg att dom fått in lite nått och bland annat ett par Animoinspererande ridbyxor som bara kosta runt 700:-!!! Och dom är dessutom helskodda.

Fanns i färgerna: Svart, Marin, Röd och vit!

Har alla färger utom svart på ridbyxor så isåfall får det nog bli ett par svarta, vill ni veta en sak? Jag har ALDRIG ägt ett par svarta ridbyxor! Konstigt egentligen för det är väl typ en sån klassik färg som alla har! Så isåfall skulle det bli mina första svarta ridbyxor.

Men Hööks kvalité på vissa saker är kass så tänkte avvakta lite och se om någon annan köper dom och sen kan berätta lite hur dom är.

Här kommer en bild på hur dom röda ser ut:


Athena!

Här kommer en nytagen bild på Heras storasyster Athena! (Hera är minstingen och kom sist av dom tre)

Uppfödaren hade lite problem med att hitta rätt ägare till Athena (tror Athena han bli 13 eller 14v), hon försökte övertala oss att köpa henne också och vi var sååå nära men sen insåg vi att det är inte alls som alla säger "har man 1hund kan man lika gärna ha 2". Det blir väldigt mycket mer jobb och speciellt om vi hade haft två valpar!! Men nu efterhand är vi fortfarande nöjda med vårt beslut att tacka nej.

Tycker ni dom är lika?

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_196122824.jpg" class="image">


Fullt upp!

Det blev sent i stallet idag, kom inte hem förrän efter kl 21.00 och nu har vi tittat på massa dåligt på tven eller ja älsklingen sover som jag också borde göra!

Berättar imorgon om dagens pass, sov gott!


Bege oss

Nu ska jag försöka väcka min söta hund som sover hela tiden känns det som, för jag skriver alltid att jag ska väcka henne eller att hon sover! :)

Så ska vi cykla till stallet och fixa och rida, eller ja vi ska inte rida.. Jag ska rida och hon får hitta på bus i stallet eller mysa med Nalle.

Hörs senare!

Sadelgjord ifrån Lippo!

Jag är med och tävlar på montebloggen om en fin sadelgjord ifrån LIPPO!

Klicka på bilden för att delta i tävlingen ni också! :)


Trickträning

Idag har vi testa oss på två nya trick, det har stått lite stilla ett tag med trickandet och vi har bara träna det hon kan för att få det så bra som möjligt!

Idag testa vi att jag håller mina armar i en ring och att hon ska hoppa igenom och sen även gå slalom mellan mina ben samtidigt som jag går!

Det sist nämna var enklast att försöka få henne att göra! För när jag skulle försöka få henne att hoppa igenom fatta hon inte riktigt men med lite hjälp av dagbarnet så gick det tillslut.

Det är verkligen så kul att trickträna djur! Håkan kan en del men inte alls mycket, han kan tex "skratta" och när man säger höger så lyfter han höger fram ben och samma sak om man säger vänster. Meningen var att vi skulle fullfölja det och att det så småningom skulle bli spanskskritt av det hela men trickträningen har av stanna lite med Håkan, kanske ska åter ta det med han också?

Tricktränar ni något? Jag använder mig inte av klickers för jag har inte förstått mig på det där riktigt.

Använder ni klicker? Fungerar det bättre?


Westernmat

Även idag är det kanon väder även fast det blåser lite ute och är kalla vindar så är det jätte varmt bara man hittar lä! :)

Nu har vi precis ätit mat, idag fick det bli Chili con carne och ostfrallor! Så gott, aldrig gilla det förrän för typ 1 år sedan när Pontus lärde mig äta bönor. Riktig westernmat, ha ha.

Slutar 16.00 idag och sen tar jag lång heeeelg, jobbar inte förrän tisdag nästa vecka - skönt!

Idag ska jag och Håkan ute i skogen och klättra och lyfta på benen ordentligt! Även om det kanske är för tidigt att se redan nu så tycker jag nog ändå han börjar se rundare ut i sina former! Känns så vi iallafall kämpar åt rätt håll!


BB

Sitter här och tittar på BB medan jag här älsklingen och Hera ligga och snarka i sängen, så söta är dom ♥ Min älsklingar!

Ska dock snart dra upp Hera för kvällskiss och sen ska jag också lägga mig, börjar jobba 06.45 imorgon till klockan 16.00. Sen på fredag är jag L E D I G, då ska jag till stallet på morgon/fm sen ska jag in till Kristianstad och färga ögonbryn + fransar sen hem igen och så kommer Mikaela och sätter i hårfärlägningen på mig (skulle gjort det idag men hon är sjuk). Vet dock inte om det kommer bli så bra denna gång, tog längre hår än vad jag brukar så kan tänka mig att det kommer se tunt ut!

Jaja, vi hörs imorgon! Ha det så bra allihopa :)!

Nytt

Inhandla lite nytt idag till Håkan bland annat en till remontnosgrimma och Muskel E, hittat lite här och där på internet att E-vitamin ska vara bra under vinter halvåret när dom inte går ute så mycket och äter gräs, fast nu är det ju på väg till bättre tider så varför handla jag det nu? Jo en del påstår även att det kan vara bra när hästarna jobbar lite extra.

Köpte även matolja och morötter :) Så var jag även duktig och tog hem några schabrak och tvätta dom och även benlindor. Det var på tiden! Ha ha är så dålig på att tvätta schabrak, tar istället olika varje dag, har ju en del att välja på men ska bättra mig, mycket fräschare med ett rent och fint!

Brun remontnosgrimma med mässing och två spännen på nosen och vita sömmar, kanonpris 29:-!!!



Muskel E 79:-


Banan!

Red på förmiddagen idag och det gick jättebra! Han kändes utvilad och fin, väldig alert!

Började med att skritta mycket och som vanligt i ett högre tempo. Sen korta jag tyglarna och börja jobba honom och till en början var han rätt stark men det var nog för han hade sån energi och sug efter att jobba. Efter ett tag gav han sig och då blev han väldigt fin, mjuk och följsam. Jobbade öppnor och slutor.

Galoppen försökte jag få honom i ett lite högre tempo och att han skulle jobba under sig ordentligt, jobbade även förvänd galopp. Gjorde en del skänkelvikningar och serpentinbågar, försökte jobba så att han behöll sin takt hela tiden då han ibland vill hamna lite i undertempo.

Hade även med mig ett spö idag när jag red för att bara kunna lägga det på rumpan för att få honom att jobba under sig lite mer, han är så spö känslig även fast jag aldrig knappt ridit med det så det räcker att man bara lägger det på hans rumpa.

Idag för ovanlighetens skull så blev det inte så mycket volter, det är jag expert på att rida mycket av annars utan idag hade vi mer fokus på övergångar, han blir så het när man har galoppera och saktar av till trav så vill han gärna dra iväg och fatta galopp själv. Så galopp - trav, trav - galopp övergångar.

Älskar min duktiga pojke ♥

Storm

Blåser väldigt mycket ute nu men vi ska ut på en cykeltur! Idag har Hera inte fått varit med lika mycket som hon brukar så hon är väldigt gnällig, haha!

Annars är hon med mig verkligen hela dagarna men idag var hon bara med och fodra hästarna imorse och sen fick hon vara kvar hemma när jag åkte dit igen. Sen var jag ju bara hemma och kissa henne sen åkte och handla.

Men hon har fått 3 presenter så jag tror hon är nöjd ändå!

En godis påse 29:-
En kattleksak 10:-
En agilitytunnel 289:-!!! (äntligen!!)

Hera och hennes mamma, bebismys!!


Hemska träns

Titta vad jag hitta på EKO, färgglada träns minst sagt! Fanns i rosa, grönt och lila.
Gillade inte alls dessa träns, om inte allt bling hade varit på pannbandet så hade det nog varit snyggare! Det gröna hade varit rätt tufft på Nalle!



349:-


God förmiddag!

Är i stallet och har just ridit, ska fixa klart allt sen hem och duscha sen vidare till EKO och se vad dom har för fodertillskott!

Funderar på att köpa Evitamin! Hört det ska vara väldigt bra och har aldrig testat. MSM ska också vara väldigt bra.

Hörs senare :)!


BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE