6. Alla hästar i stallet

Denna är ju inte så svår då den bara finns Håkan och Nalle, :)



Smutsiga och i fullgång med att äta morötter i hagen!

Men som sagt snart ska ju Håkan flytta hem till vårat egna stall och där finns det fler hästar.

1: Royal - Varmblodig travhäst (som även ligger ute på Hästnet.se till försäljning) Vet dock inte så mycket om honom då han flytta till stallet nu undertiden jag har bott i Skåne.

2: Munkis - Varmblodig travhäst. Trevlig äldre herre som tyvärr inte rids så mycket utan mest skrottar i hagen.

3: Zalina - Korsning om jag inte minns fel men vet inte mellan vilka raser? Stor D-ponny/Liten storhäst men rids av vuxen, dock har ägaren köpt en till lite yngre så Zalina kommer lite i andra hand.

4: Klarabella - Svenskt varmblod. Samma ägare som Zalina, en dam med humör och fart i! Dock är hon skadad nu så hon skrottar mest. Även hon flytta dit nu undertiden jag varit i Skåne så vet inte mycket om henne.

5: Pinsamt nog minns jag inte vad denna häst heter? Den flyttade också dit nyss men vi känner ägaren sen tidigare. Unghäst med mycket fart och fläckt i.

Så alltså har vi 3st ston hemma hos pappa och bara 2valacker och bara 1 om Royal blir såld. Jag har nämligen ett lite dilema vart min plutthäst ska gå, alltså vem han ska gå med i hagen. Han har förr alltid gått med stona för dom är lugnast men nu är dom ju så många?

Håkan är nämligen lite pluttig av sig och gillar inte när andra hästar stojar och bråkar för mycket och då har han passat bäst att gå med stona. Vi har nämligen hästarna uppdelade så dom går stona för sig och valackerna för sig. Det har faktiskt fungerat väldigt bra och dom har varit lugna så.

Återstår att se om 3veckor hur det blir och vart han hamnar :)

5. Favoritbilder jag tagit



Detta är min absolut finaste bild på Hera, älskar hennes uttryck dock så är inte omgivningen så grann men hon är ♥




Finns så otroligt många favoritbilder men det är dom här 3 som jag gillar mest, dom ligger mig varmt om hjärtat.
Sista bilden är rätt rolig att se också för det har hänt så mycket med Håkan på bara ett par månader. Tog denna bild strax innan påsk och det är redan stor skillnad.

Förnyelse

Kände för att piffa upp min tråkiga tävlingsmapp lite och eftersom den används till både Håkan och Hera passade det ju utmärkt med att märka den med H&H Dressyr och även två små blommor.

Skulle även vilja ha lite bloggdesign förnyelse men ska försöka ordna så att en kompis kommer ut och hjälper mig att fota lite någon dag och speciellt nu när Håkan har fått ett nytt stiligt träns, det vore ju toppen! :)





Tjillivippen!

Är inte Malin på Kyro Riding Gear toppen? Skickade just iväg en beställning och fick svar på en gång!
Kommer dock inte berätta än vad jag har beställt utan det kommer ni att få se sen när det kommit hem. Det är något som jag prata om för ett tag sedan att jag skulle göra men inte tagit tag i det men nu är det påväg!

Just stekt 1000000 pannkakor känns det som! Dagbarnet önskade pannkakor idag och japp, då är det bara att ställa upp! Nu är det inte många dagar kvar med henne, tror jag räkna och fick ihop 13dagar sen slutar jag! Blandade känslor men jag har absolut gjort rätt val då jag känt länge att det inte känts rätt med detta jobb. Visst det är en jäkla frihet att jobba som dagmamma men jobbigt och FRUKTANSVÄRT ENSAMT.

Nu vilar dagbarnet lite och jag hade tänkt börja läsa en bok jag har lånat på biblan: Hundens språk och tankar av: Per Jensen.

Jag ska även på en föreläsning med honom den 2sep i Kristinehamn. Spännande!


Invigning!

Idag när jag red invigde jag det nya kandar/tränset.

Upptäckte rätt snabbt att det var helt omöjligt. Det är ju vanlig nosgrimma på det och nu förtiden rider jag nästan bara på remontnosgrimma för han funkar bäst på det.

Beställde just en rundsydd remont ifrån Emmi.se fast det är till Islandshäst så vet inte om den kommer passa? Får gå till en skomakare eller något annars och förlänga den.

Varför ska det vara så svårt att hitta rundsytt till vettigt pris?

Red som sagt på gärdet idag och han var verkligen arbetsvillig och la sig fint på bettet men ibland slår det lite över för honom och han får sina knäpp ryck men om man bara saktar ner till skritt och tar det lugnt ett par varv så går det över.

Han blev väldigt fin tillsist i traven och hans form börjar bli riktigt fin! Ska försöka fjäska lite för Pontus och försöka få med han att ta kort och filma!

Rundsydd remontnosgrimma från Treadstone 269:-


Bloppis

Svarta rundsydda tyglar, stångtyglar men kan användas som vanliga också.

Är i ett jättefint skick!

Pris: Ge bud


Spårsele+lina

Har försökt fota en rättvis bild på selen och linan men det är svårt, färgen stämmer inte på bilden som i verkligheten.

Superfina är dom iallafall och Hera passar jättebra i färgen!


Rallylydnad

Igår var vi ju iväg på kurs igen!

Igår så börja vi med att ha hundarna i bilen och Sven hade lagt ut två olika banor till oss. Vi börja med genomgång av banorna och samt att vi fick gå dom som om vi hade hund med oss en och en.

Min vinnarskalle gör att jag alltid blir toknervös och vill prestera till max, oftast går det inte bra då. Det är som om Hera känner på sig det och blir med nervös och tappar sig.

Sven skulle kolla på oss en och en när vi sedan gick banan med hunden. Vad jag tyckte gjorde vi helt okej, visst några sitt blev snett och så tappa jag henne i spiralen men kanske inte så konstigt då hon fick host attack för hon satt något i halsen men faktiskt så höll Sven med mitt tycke och vi fick helt ok överlag!

Dock så känns det som han tappat intresse för mig och Hera och inte lägger ner lika mycket energi på oss? Kanske bara jag som tycker så men sen när man fick se alla andras protokoll hade han skrivit någonting vid varje skylt på våran hade han bara skrivit 3st ok. Fast han sa ju ioförsig att våran bana såg bra ut och så men ändå.

Fick lära oss 4nya skyltar igår också,

Sitt - Gå runt: Hunden ska sitta kvar och vi ska kunna gå runt hunden

Sitt - Ligg - Gå runt: Samma som ovan fast hunden ska ligga

Sitt - Gå ett steg, sitt - Gå två steg, sitt - Gå tre steg, sitt: Den lättaste skylten, den talar för sig själv

Tyskasvängen: Man ska gå rakt fram med hunden på vänster sida och sen svänga emot hunden och hunden går runt ryggen och kommer tillbaka på vänster sida, svårt att förklara. Lättare att visa :)

Helt sjukt att på bara 4gånger av kursen har vi lärt oss nästan 30skyltar. Kan skriva ett inlägg ikväll om alla skyltar!

Visst är det bara nybörjarskyltar men dom är allt svåra en del.


Eftersom Hera bara är 10månader så försöker jag trots allt tränande att ta rätt lugnt med henne för att hon inte ska tröttna. Det var två stycken igår i gruppen som berätta att dom hade träna sönder sina hundar när dom var små att dom inte ens ville gå in på Brukshundsklubben när dom fyllt 1år för dom var så less på det och det vore hemskt om det blev så!

Denna vecka är ju rätt tuff för Hera och därför tränar jag ingenting emellan dagarna utan då får hon bara leka och sniffa runt :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_204642407.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_204642407.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_204642410.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_204642410.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_204642456.jpg" class="image">


Stallet

Är i stallet just nu och grejar iordning allt och funderar på om jag även ska passa på att rida?

Har egentligen kvällen idag men börjar inte jobba förrän kl 14.30 så tänkte jag kunde åka hit innan jobbet så är det bara att åka hit och ta in dom ikväll och pussa lite på dom :)

Dock så tittade solen fram nu och det blev rätt varmt, kanske för varmt för att rida?

Hera är med mig och busar, bara massa lek idag för idag har hon vilodag. Inga måsten på hela dagen har hon!

Dagbarnets mamma ringde just och gav mig massa mer jobb. Både bra och dåligt, mer pengar men samtidigt hade jag ju räkna med att vara ledig.


Glen gordon

Hämtade ut ett paket tidigare idag, gissa vad det var????

Jo mitt efterlängtade Glen Gordon kandar, mörkbrunt, rundsytt, alla spännen i nacken - Kan det bli mer perfekt?

Helt otroligt att jag fick tag i det och till ett sånt bra pris, 600:-!! Helt makalöst bra!

Bråkan ska nog få testa det redan ikväll dock så måste jag göra lite ändringar på det. Jag ska bara ha det som träns och pannbandet sitter fast, så måste nog tyvärr ha sönder det litegrann.

I Falaterbo sen funderar jag på om jag ska köpa Kyros färgglada rundsydda pannband, men vilken färg???


Födelsedag

Idag fyller Pontus lillasyster 6år, lilla goa Alva! Vi ska strax dit på lite kalas.

Jobbar som igår till 17.00 ca och sen är Tigon här till 17.30 och 18.30 är det Rallylydnad, efter det får det bli stallet men funderar på att åka och ta in dom redan kl 18.00 och sen att dom får vara inne och vila till efter kursen. Idag har vi nämligen inte så fint väder, blåsigt och lite regnigt.


Håll utkick!

Imorgon kommer det komma upp en ny sak på bloppisen, passar er som gillar rundsytt! :)


Hurtta

Som sagt har jag inhandla nya saker till lilla ♥, hon fick en ny spårsele och en ny spårlina :) Vi ska ju börja en spårkurs på lördag så då måste vi ju vara extra fina!

Håkan har lite handlingsstopp nu, eller ska försöka iallafall! Mitt nya kandar kommer idag och det är nog det enda han kommer få denna månad, ska försöka spara mig till Falsterbo! SVÅRT

Här är iallafall Heras nya saker:


Neonrosa Lifeguard sele ifrån Hurtta, 269:- (den är mer rosa i verkligheten och inte alls lila som den ser ut här)



Samma färg som linan längst till höger men i annat material, 5m lång. 173:-

Sol med blåsigt

Hej på er!

Vilket väder, solen skiner så fint men dock blåser det lite men är hyfsat varma vindar.

Jag och dagbarnet ska packa en väska och bege oss till stranden och njuta lite!

Jobbar till ca 16.45 och då ska jag bege mig in till Kristianstad och köpa en ny spårsele till prima donnan och samt åka inom och köpa hästmat.

Ikväll är det kursavslutning med Allmänlydnaden, jättetråkigt :( Vi ska iallafall ut i skogen och spåra och det ska bli jättekul!

Så idag får det bli stallet efter kursen så blir väl vid 21.00 tiden, seeeeeent. Vet inte riktigt vart jag ska rida idag, antagligen skogen och han får sträcka ut lite!

Ha en kanon dag alla! :)


Hera bandera!

Eftersom hon jobbar rätt hårt under veckorna så brukar hon faktiskt få rätt mycket vila på helgerna.

Det enda vi har jobba hårt på denna vecka är trickträning och gå fot.

Nya trick denna vecka är "vinka" och "give me five". Det sist nämna lärde hon sig på en gång, egentligen var det så att jag skulle träna vinka men hon gjorde give me five istället så jag gav upp den dagen och nästa dag testa jag det igen och då fatta hon mer vad jag ville så nu sitter båda tricken! På bara två dagar lärde hon sig 2trick! Helt otroligt vad hon är snabb lärd :)

Imorgon är det avslutning med Allmänlydnaden och vi ska ut i skogen och spåra! Och jag och Hera har inhandla lite nytt till det men det får ni se bilder på imorgon!

Hera har hård vecka framför sig,

Måndag:
Allmänlydnadskurs - Spåra

Tisdag:
Rallylydnad

Torsdag:
Ringträning

Lördag:
Spårkurs


Flytt

Har redan packat ihop nästan alla hästsaker utom det jag använder varje dag, känns så himla tråkigt men ändå skönt! Skönt att komma hem till mitt stall hemma och där alla hjälps åt, finns folk att rida ut med, bra skogsvägar, egen paddock, egna hinder, stora fina hagar!

Ja som ni märker så lääääängtar jag :)

Som sagt om 26dagar flyttar Håkan hem men jag flyttar inte förrän i aug, det känns lite vemodigt. Jag som kämpat hela våren med hans hull och få ordning på hans muskler och form och så ska han gå på bete i 2månader utan uppmärksamhet alls, men det kanske bara kommer göra honom gott?


Anna träning

Fredag:
Eftersom träningen blev flyttad till söndag så fick han ta ett lugnare longeringspass istället, han gick riktigt bra och var pigg och positiv till arbete!

Lördag:
Red ut i skogen och red till våran klätterbacke och klättra på olika branta delar, han fick ta i ordentligt och verkligen jobba med sina muskler! Sen hoppa vi lite stockar. Skritta och trava mest, pigg och väldigt arbetsvillig.

Söndag:
Anna Espelund träning! På vägen var han väldigt stirrig och taktig (tar ju ca 20min att skritta dit).

Väl där lugna han ner sig en del, trots värmen var han väldigt pigg! Vi börja som vanligt med formen och hitta rätt läge och en takt som passar. Han hänger sig en del i handen emellan åt och då vill jag hjälpa han genom att lyfta upp honom och det är ju helt fel, ska istället rida upp honom. Han blev riktigt fin och bärig emellanåt.

Vi träna mycket skänkelvikningar idag och med mål att ha samma takt och känsla hela tiden. Ibland blir han stressad och trippig och då kastar han upp huvudet och sprattlar med benen men då ska jag försöka behålla lugnet och inte förvärra det hela.

Vi gör framsteg och han känns finare för varje dag :) Känns dumt att han ska släppas på bete om 1månad men det kommer bli bäst så, han kommer att åka hem till Värmland på bete hos min pappa.

Jag och Anna bestämde även att nästa pass ska hon sitta upp och känna på honom, då ska vi ta två dagar på raken så hon rider första dagen och jag andra. Det är ju aldrig någon annan som ridit Håkan så vore kul att se hur han rör sig under ryttare! Och lättare för Anna att se vad hon har att jobba med.

Största felet är nog egentligen jag! Jag har väldigt lätt för att hålla emot när han blir för stark och då blir han tokig och sparkar och hittar på annat för att bryta sig loss så det måste jag verkligen jobba med, att lita på att han inte springer ifrån mig.

Älskar min fina kille <3


Makeover

Idag har Hera fått nya matskålar! Länge villat haft ett par rosa åt henne eller hel vita, men inte hittat dom där perfekta ni vet!

Hittade ett par på Ica faktiskt, dock är det typ matskålar till oss men tyckte modellen var fin. 34:- någonting kosta dom styck.

Dock är jag sugen på att ta fram min pyssellåda och antingen blinga dom eller göra något annat med dom. Någon makeover kommer dom få iallafall :)


Hera<3Tigon

Rallylydnadkursen i tisdags gick bra, bästa passet hittills där! Både jag och Hera var nöjda :)

Hade henne lös även där men fick inte ha henne lös när vi gick rallylydnadsbanan men det förstår jag, bäst det blir rätt från början.

Tränade mycket svängar, snurrar, hundmöte, lydnad och som sagt så gick vi en lite kortare bana.

Till nästa gång skulle vi träna att hunden ska kunna sitta rakt framför oss och gå tillbaka antingen åt vänster eller höger. Sen skulle vi även lära dom ett trick och det var att lära dom vinka! Haha testa det med Hera idag och hon greja det på en gång, hon är ju för klockren!

Nu är Tigon här på besök, tror hon är lite förälskad i sin kille :) Hon blir så glad när man nämner hans namn och börjar hoppa och göra ljud :)! Hihi


Två träningssugna köttbullar!

Igår blev det lite trimning på gärdet med Håkan! Jisses vad hans mage har svällt upp, kan han ha någon shettisgen? Sväller upp av att bara titta på gräs! Han har iallafall fått en riktig kula :)

Han var så träningssugen, sög tag i bettet på en gång och det kändes som han bara "kom igen nu, nu kör vi". Han var verkligen så bussig och vill verkligen jobba!

Gjorde en hel del slutor på diagonalen och öppnor på långsidorna.

Han var riktigt go igår och var förvånads värt mjuk för att haft en viloperiod på ett par dagar.

Skritt, trav och galopp ja alla gångarterna funka utan tjafs och utan att han blev stark! Så skönt :) Kunde verkligen njuta av gårdagenspass!

Dock har Anna fått förhinder imorgon så träningen är flyttad till söndag men rätt bra för oss ändå!

Går var Herren rosa och brun, dock syn det dåligt på bilden att schabraket är brunt med rosa passpoal.


Hera min lycka

Vem hade kunna trott detta om henne på denna korta tid????? Hon är helt fantastisk och kommer bli så duktig!

Igår hade vi ju Allmänlydnadskurs men istället för lydnad körde vi Agility! Gissa om vi var laddad!

Tro det eller ej men jag klarade av att ha Hera lös hela passet! Helt lös :O Hon följde mig överallt och lyssna så bra på mig! Lös bland minst 20 andra hundar och hon fokusera bara på mig, det är rätt otroligt!

För dom som inte riktigt känner till damens humör eller har träffa henne tycker nog det låter fjantigt att bli glad över en sån sak men jag är helt otroligt glad! Jag stråla hela kvällen igår! Ringde mamma två gånger för att berätta!

Vi träna Hopp, Lången, Slalom och Tunneln.

Hopp och tunneln kan hon utan till men Lången och Slalom var helt nytt för oss men hon lärde sig det snabbt och slalomen trodde jag inte hon skulle greja så fort.

Tänk vi klarade en hel agilitybana lös bland alla andra hundar! Haha detta kommer jag leva på länge! Undra om hon klarar det ikväll igen!!

Bara en gång kvar på Allmänlydnadskursen och det är på måndag och då ska vi ut i skogen och spåra! Bara favoritsaker nu sista gångerna!

Ikväll är det Rallylydnad och torsdag Ringträning!


Titta!

Titta vad som är påväg hem till mig!! Ett brunt rundsytt kandar ifrån Glen Gordon :)

Hoppas jag hinner få det innan fredag för då ska det invigas på träningen, dock kommer jag använda det som träns tills det är dags för kandar.


Sol!

Som vanligt sitter jag i solen i stallet och bara njuter!

Pappa var ju här i helgen så det blev inte så mycket ridning och igår fanns det inte heller en minut över till ridning! Idag måste jag försöka klämma in lite tid efter hovslagaren varit här, han går barfota och verkas bara så det brukar aldrig vara några problem att rida direkt efter.

Jätte mysigt att ha pappa här på besök, vi åkte runt lite här längs Österlen och titta och för första gången var ju i Kivik, mycket mysigt!
Får nog åka tillbaka dit i Juli och gå på deras marknad!

Ungefär så här kommer Håkans vecka se ut:

Tisdag:
Ut i skogen och få springa av sig lite överskott.

Onsdag:
Gärdet eller banan.

Torsdag:
Banan

Fredag:
Träning för Anna!

Lördag:
Skogen

Söndag:
Banan eller gärdet.

Där det står banan eller gärdet så blir det antagligen banan eftersom han börjat fula sig på gärdet!

Igår var jag till Eko och fynda ett flugtäcke, 299:- ifrån Haglunds. Får väl se hur länge det håller men det håller så länge det håller! Om ni köper ett ifrån dom också kan jag säga det att ta en storlek större för dom är små i storlekarna! Håkan brukar ha 145 men det var för litet så fick byta till 155.

Nej mocka nu och sen ta bussen hem och sen iväg för att jobba ett par timmar!


Wie!!

Har varit så dålig på att uppdatera här på sista tiden men allt går i ett! Imorgon vet jag inte ens om jag hinner andas?

Stallet 06.24 - 08.13
Jobb 08.45 - 11.00
Tigon 11.50 - 18.00
Hovslagaren 13.00
Hundkurs 18.30

Känns jättetråkigt men just nu hamnar Håkan lite i andra hand. Kommer antagligen bli bättre nästa vecka!

Uppdaterar imorgon om dagens hundkurs!! Gick så himla bra och jag strålar!! Så stolt <3

Sov gott!!


Morgonsol!

Steg upp 6imorse och gick till stallet (går inga bussar förrän kl 8 och cykeln var redan i stallet). Tog ungefär 1timme och gå dom där 6km men det kändes betydligt längre imorse.

Gett hästarna mat och fixat allt och nu sitter jag i morgonsolen och njuter och tittar när hästarna betar och Hera jagar flugor och fåglar!

Snart kommer även pappa förbi men det blir nog inte så lång varit, tror det kliar i han och Rosemarie och tror dom vill åka vidare. Önskar jag kunde åka med dom hem men får vänta iallafall 2månader till! Men det går väl fort :) Samtidigt så hoppas jag inte att sommaren springer iväg för fort!


BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE