Bra tungkyssare?

Här har ni vovven som har världens längsta tunga. Hon heter Puggy och är av rasen Pekingesse.



Tungan är hela 11,43 cm lång!!

Men enligt Puggys matte har hon inga problem alls i vardagen med den långa tungan! Bara maten är ordentlig hackad :)

Lycka

Såna lycka Hera ger mig, ja det är helt obeskrivligt! Idag hade vi ju hundkurs, vi var ute i skogen och spåra!

Men innan det skulle vi mötas vid klubben och vi var ca 30min för tidiga så vi passade på att träna lite inne på agilitybanan och hon var så duktig och så laddad. Alltså jag måste bromsa henne för att hon är så laddad och springer och gör alla hinder själv och om inte jag hinner med så hoppar  hon gärna en gång till åt andra hålet, sötmaja ♥

A-hindret tycker hon verkligen är super kul, går i hundra 80 upp och ner. Och idag så hoppade hon även fint igenom däcket annars har hon fuska lite med det, men inte idag!

Sen kom alla tillslut så samlades vi och åkte ut i skogen. Vi gick igenom hur vi skulle göra, även om vi hade gjordet det 3gånger innan hade tanterna massa frågor, haha! Sen la vi våra spår och dom ska ju helst ligga ett tag så vi gick och fika och pratade lite och även fick se på när våra tränare visade olika saker med sina hundar.

Fick massa bra tips! Så kul är det verkligen och det finns såååå mycket saker man kan göra med sin vovve, tar aldrig slut!

När vi väl skulle gå spåret så gick vi en och en. Hera var nummer 4:a att gå och hon var så klockren, hon hitta spåret väldigt fort och sen bar det av. Hon är en sån hund som luktar och tittar upp ibland, men hon är lika duktig för det ♥ Vinden låg på lite ifrån vänster och vår tränare gick bakom och visste inte riktigt vart jag hade gått så hon trodde att Hera inte hade spåret men hon gick helt korekt för jag gick precis där jag gick när jag la ut det och hon gick lite till höger om det för att vinden låg på ifrån vänster och hon hittade sina leksaker där i skogen och hon blev såååååå glad! Det är ju livet det att hitta sina favorit leksaker mitt i skogen! :) Massa beröm.

Sen när alla gått sina spår så hoppa jag och Hera omkring i skogen och träna lite hoppa över saker, hopppa på saker. Efter det var det samling igen och vi prata lite mer och sen fick vi även se när tränarna spåra med sina hundar och det var ju något helt annat emot våra korta spår. Vi spåra ju rakt spår ca 50meter och dom spåra böjda spår kanske 200-300meter.

Gissa om Hera sover gott nu? Hihi pluttan! Funderar om vi ska åka och träna lite ikväll eller om hon ska få vila resten av dagen och vi tar det imorgon istället? Imorgon är det ingen hundkurs för vi tog det idag istället eftersom det är valborg imorgon.

Så glad att vi anmälde oss till spårkursen även om det bara är 3gånger så är det alltid bra att få hjälp i början. Tränaren tyckte till och med att hon spåra så fint så vi snart kan börja lägga in kommando!


Ingen Håkis bråkis

Red på gärdet igår och träna. Vet inte om det var det nya bettet eller om han bara vara sugen? För han gick så bra och vi hade sån härlig känsla större delen av passet! Ni vet när man bara sitter där och njuter och allt flyter. Igår kunde han till och med trava och han lyssna fint på mina hjälper och var inte sådär vrång och bråkig.

Kunde skifta mellan ökad och kort trav helt utan problem och han var med på noterna, fina övergångar och fina enkla byten. Han var dock lite vrång i öppnorna, när jag bad om öppna gick han sluta istället? Så har han aldrig gjort förut? Så helt nöjd får man väl aldrig vara men tyckte han var duktig ändå.

Helt fantastisk kväll, solen sken och kunde rida i bara t-shirt!

Hoppas på en lika fin känsla idag fast idag får det bli en tur i skogen! :)

Äntligen

Nu äntligen börjar jag känna mig hundra! Jag kände mig ju bra i torsdags så red ju ett ordentligt pass då på Håkan men sen på fredagen var jag kass igen så då fick han vila men igår så kände jag mig bättre igen så red ett ordentligt pass igen och idag känner jag mig inte sjukare, skönt! Då är jag på rätt väg iallafall.

Igår gick jag upp 07.30 och gjorde mig iordning och Hera fick komma ut en sväng och sen åkte jag ner till Tomelilla eller rättare sagt Bollerup gymnasiet för där skulle dom ha hästloppis! Dom annosera det som det skulle vara en enoooooorm loppis men jag hade gått över allt och till och med 3gånger på 20min. Fick med mig litegran men inte alls så som jag hade tänkt, jag hade med mig 1000:- och trodde knappt det skulle räcka men sammanlagt handla jag för 180:-.

Detta hitta jag:


Benpaddar 4st för 20:- (men tror dock inte jag kommer använda dom till paddar)
Hundleksak 10:-
Hundkoppel 10:-
Krafftschabrak 30:-
Våg 10:-
Tredelat bett 20:-
Bocoj 2x2pack 40:- för båda
Gula benlindor 40:-



Ursäkta den hemska uppställningsbilden men han ville verkligen inte, bebisHåkan :D


Tyckte dock inte jag hade fått nog med saker med mig så ville ha mer så jag åkte vidare ner till Grand-Prix för på hemsidan stod det att dom hade öppet på lördagar men vad tror ni när jag har åkt enda dit? JO stängt! Öppet första lördagen varje månad, bra att inte skriva det på hemsidan.

Bara att åka tillbaka igen och åkte inom en hästaffär i Tomelilla som hette Hästshoppen tror jag, hittade ett dressyrspö som jag var ute efter, 150:-. Brunt med mässing och 130cm långt.

Efter detta åkte jag hemåt och sen till Vibypotatis och köpte mer hästmat, 2st säckar Groov 125 och en 3kgs hink med E-vitamin.

Nu får det nog vara bra för denna månad, haha säger jag varje månad men nu vill jag försöka spara till Falsterbo. Någon med något bra spartips?

Fjäril

Haha nyss när jag kom och skulle morgonfodra såg jag att Nalle hade något på rumpan så gick och titta vad det var, detta var det:


Spårsele

Hera är nöjd med sin nya spårsele :)


Ännu en ny dag!

Klockan är redan snart 12.30?? Denna dag har minsann sprungit iväg! Om ca 20min kommer Tigon, och både Tigon och dagbarnet ska hem klockan 16.00 idag.

Sen tar jag heeeeelg :)

Längtar så tills imorgon och hoppas på massa fynd men bara för det kommer jag nog inte hitta något, för den som har missat ska jag iväg på hästloppis på Bollerup skolan som ligger i Tomelilla.

På söndag är det spårträning med Hera och efter det hämta HÖ :)

I em ska jag iväg och rida på banan och idag hoppas jag att lilla hästen ska kunna trava? Vi får se :)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_200148015.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_200148028.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2044201/images/2012/pic_200148048.jpg" class="image">


Heris

Idag när vi var ute och gick längs hamnen hitta vi massa roliga ställen att öva olika saker. Bland annat hoppa ifrån kanten ner till bryggan och sen upp igen, hoppa igenom en stege - mellan stegens steg, gå på läskiga saker, gå igenom läskiga saker, hoppa upp på parkbänkar, hoppa upp och titta på saker.

Ja hon var helt fantastisk duktig, hon körde till och med hopp över Tigon - haha :) Hon går verkligen all in när det gäller hinder! Hon älskar verkligen att hoppa och det är verkligen hennes grej! Så hoppas innerligt att vi får bukt på hennes humör så att vi kommer kunna tävla osv som jag vill!

Men vad mycket det ändå finns i vardagen om man bara öppnar ögonen! Finns så stora tränings möjligheter - ÖVERALLT!

Min lilla Hera är redan 9månader, tiden springer iväg? Vi har haft 7 helt underbara månader och förhoppningsvis har vi minst 13år kvar ihop. När jag leta efter hund så leta jag efter någon som kunde bli min vän och jag fann min bästavän ♥ Vill inte leva en dag utan henne, hon är det vackraste jag vet!

Får aldrig nog av bebisbilderna på henne!

image description

4. Det här är jag bra på

Jag är sådär typisk svensk och har svårt att säga vad jag är bra på utan tycker jag är som alla andra. Men något måste jag väl vara bra på?

Tror jag har rätt bra hand med djur och att dom snabbt får förtroende för mig, jag försöker alltid lyssna och läsa av djur som jag möter. (Nu låter jag som en djurpratar men inte alls menat så)

Jag gillar att lära ut saker, få djur att känna sig duktiga och att dom behövs eller vad man ska säga. Jag är mer en träningsperson än en tävlingsperson för jag har sånt tävlingssinne och hatar att förlora så då struntar jag hellre i att tävla.

Men iallafall så har jag genom åren lärt mina djur en hel del och massa trick! Får alltid beröm för Håkan för att han är så väl uppfostrad och snäll. Kan ni tex ha öppen boxdörr och stalldörr och lämna stallet och hästen inte rör en fena? Detta klarar min lilla Håkan :) Och Hera som är under utbildning ligger redan långt före dom flesta för jag gillar verkligen att utvecklas hela tiden, hitta nya utmaningar!

Så kort och gott jag tror jag är rätt bra på att lära ut och få djuren att förstå vad jag menar!


Bråkan Karlsson

Idag kunde visst inte min Håkan trava? Det gick verkligen inte, antingen skritt/trava han eller bara taktskritta, herregud säger jag bara. Det var helt hemskt. Så skrittade i evigheter men han var inte alls rolig bara gick emot skänklarna och sparka emot skänklarna! Jäklar vilken latis han är, så fort det blir jobbigt så går han emot.

Men efter att ha skrittat honom ordentligt och fått fram honom någorlunda så gick jag över direkt i galopp och arbeta honom där och där kändes han så fin och han var med mig i allt, viss vrånghet fanns det där med men inte alls som i traven. Jobbade mest på att få en jämn och fin takt, även i öppnor. Gjorde även en del enkla byten och det gick hyffsat, bättre än förväntat!

Efter att ha galoppjobbat honom så tänkte jag prova trava men det gick inte då heller, fick ihop kanske två varv som var någorlunda.

Hoppas han känns bättre imorgon för detta var inte roligt, han som trava så fint igår när jag longera honom.


Hej!

Står och väntar på bussen och ska åka till stallet, varit lång och dryg dag idag men snart är den över den med!

Ska rida på banan idag och träna lite men mest ha fokus på hans takt och att övergångarna blir mjuka och fina.

Regnat hela dagen, pissetråkigt!


JW

Hur snygg är inte denna hundbädd ifrån John Whitaker? Ett MÅSTE inköp som måste ske snart.


Nalle Puh

När jag borsta Nalle härom dagen blev jag så sugen på att fixa honom lite extra och ta lite kort på honom, dock regna det ute så var tvungen att vara i stallet och har ju bara på Iphone och tar kort med samt väldigt dåligt ljus i stallet men han är ju så gudomligt söt min lilla lilla lilla Nalle ♥

Finare minishettis finns nog inte? Han är som en storhäst i miniformat!








Om Håkan

får något nytt måste ju också min lilla Hera också få något :)



En ny kattleksak fast i en annan färg och denna hade en liten längre svans, jättesöt! Gissa vad det första Hera gjorde? Jo bet av svansen..
Fick även två tonfisk snurror, dock hunnit äta upp en därför det bara är en på bilden :) Samt en påse med små tonfiskgodisar. HON BARA ÄLSKAR TONFISK! Ja jag säger det, jag tror att Hera är hälften katt. Hon beter sig precis som en katt och hon älskar tonfisk, det säger ju allt!



Skulle egentligen ha köpt en hundbur att ha i bilen men allihopa var slutsålda för att denna vecka var det erbjudande på dom så dom hade tagit slut innan dom hade fått in dom i butiken än men dom skulle komma in på tisdag igen och då skulle jag få köpa till rabattpris, super!

MULLE

Idag var jag bara tvungen att köpa Min Häst! Är inte det världens bästa hästtidning så säg? :) Blev till och med så sugen på mer så jag bestämde mig för att preminuera på ett par nummer!









Haha :)


Tips!

Idag var jag iväg till Stable store i Kristianstad och skulle kolla på ett nytt dressyrspö för härom dagen lekte P med mitt så Hera bet av det på mitten? Ja iallafall så hade dom inte ett enda dressyrspö under 500:- och så mycket tänker jag inte lägga på ett spö eftersom jag använder det max 2gånger i månaden kanske så hoppas jag har bättre tur på lördag.

Men iallafall åter till tipset, så kolla jag på deras olika pälsglans istället och hitta ett ifrån TIB som jag blev sugen på att testa! Och när jag kom hem så lukta jag på det och himlans vad GOTT det lukta! Provade det direkt på Håkan och det värka vara hyffsat bra, kanske inte helt kanon men det får full poäng bara för det lukta så himla gott! :)

Råka slinka med en kam också, den verka bra eftersom det är så glest emellan så det inte sliter så mycket på svansen och manen.

Pälsglans: 169:-
Kam: 12:-


Håkis

Jag är helt hopplös! Skulle ju egentligen ridit ut idag men så blev det inte alls, slänge på honom longergjorden och linan och longera istället! Det gick rikigt bra idag och han börjar bli så duktig med inspänningarna och fattar att man inte ska kämpa emot dom. Min skrutt ♥

Anledningen var väl mest för det har ösregna hela dagen och har flängt runt överallt idag och även varit med dagbarnet på dagis och stojjat där med alla små söta barn.
Tyvärr så blev det dock världens finaste kväll så jag borde ha ridit egentligen. Men tror han gillade att bara bli longerad idag, Ulrika och hennes barn (ägare till Nalle) tittade på när jag longera och Håkisen älskar verkligen publik så han visa upp sig lite extra :)









Håkis

Är det inte konstigt att hur sjuk man än är försvinner allt bara man kommer upp på hästryggen? Kände inget av feber, halsont, hosta eller näsan när jag red men så fort jag steg av igen kom det tillbaka och denna gång värre!

Red iallafall på gärdet idag och som jag trodde var han springig och på hugget.

Hade mest fokus på att han skulle lyssna på mig och inte allt annat och takten! När han är pigg och springit så blir det ingen bra takt precis.

Men vi rede ut det rätt bra tillsammans och i galoppen var han helt underbar idag. Jättefin :)

Ligger halvdöd på soffan och ska bege mig till sängen,


Köttbullelydnad

Äntligen hade biblan fått in denna bok, ska börja läsa på en gång :):)!!


Trött

P kommer hem runt halv 7 på morgnarna efter jobbet och jag brukar åka till stallet 7, men imorse ville jag bara ligga kvar och ville inte alls åka iväg men när man väl är i stallet nu är det ju inga problem men just det att komma upp är så jobbigt... Men idag var sista tidiga morgonen i stallet, nu har jag inte morgonfodringen förrän på söndag. Skönt men måste ju ändå upp för jag ska jobba.

Idag kommer Tigon 11.50 och dagbarnet kommer 14.30.

Ska mocka och greja nu och sen ta in Håkan. Blev ingen ridning igår och idag blir det ett lättare pass på gärdet, vet inte ens om jag kommer palla det. Min näsa är helt genom snorig och hostar som en gnu. Jag vill bli frisk nuuuuuuu!


lycka uttalas HERA

Kom hem för ett tag sedan ifrån hundkursen och j ä k l a r vilket flyt vi hade idag och vad bra det gick! Hon var helt kanon hela passet och lyssna kanon! Var så himla roligt!

Idag börja vi med "hälsning", våra två tränare går runt och skakar hand med alla och hunden ska sitta lugnt och stilla bredvid och Hera klara det fint när båda hälsa, hon satt helt stilla och sa inget. Förr har hon skällt och morrat och gjort utfall emot dom! Så roligt när man märker utveckling! :)

Andra momentet var det vi hade i läxa, gå fint i koppel i en 8:a och hela tiden ha kontakt. Just att gå i en 8:a har vi ju inte träna på så värst mycket men just gå fint och kontakten har vi ju träna mycket på och det gick helt kanon idag. Hon och jag hade jättebra kontakt hela passet och hon lyssna jättefint på mig! Även om vi gick fint inne bland dom andra hundarna och gick runt dom med mera och hon lyssna hela tiden.

Sen tränade vi även ligg kvar och sitt kvar och det är såna saker hon kan innerst inne men helst inte vill göra. Speciellt inte ligga kvar och det är ju fortfarande lite kallt ute så är hon ju rätt frusen av sig så hon ligger helst inte helt ner ordentligt men det är bara att träna träna träna. Jag vet inte men just ligg har vi varit jätte dåliga på att träna.

Sista momentet, mitt och Heras favorit moment - HOPP! Tränarna hade tagit fram två hopphinder i olika höjder, vi hoppade och klarade av båda höjderna galant. Alltså det är så roligt att se Hera så fort hon får syn på ett hinder, hon blir såååååå taggad och drar emot hindret och vill bara hoppa och så när hon väl får hoppa så vänder hon gärna och hoppar det en gång till från andra hålet! Lilla busen ♥ 
Men med hoppningen fick jag massa bra tips och massa nytt att träna på, tror mina tränare har fattat att jag brinner för Agility och att jag verkligen vill hålla på med det, för dom var på mig och ville lära mig massa saker och att vi skulle få det så bra som möjligt!

Vi var dom enda som klarar av att jag satt Hera på ena sidan hindret och jag gick runt hindret och kalla in henne och hon hoppa över hindret, alla andra var tvungna att hoppa med sina hundar. Hon är så duktig, världens bääääästa tjej ♥

Man blir lite mallig och stolt när det går bra och vi får så mycket beröm ifrån alla andra och det var även en som sa till oss idag att vi är bäst av alla i gruppen. Tss fast det är vi ju inte helt och hållet men jag är nog den som har bäst kontroll på min hund.


Jag älskar min lilla tjej ♥ Min Hera

Efter såna här pass blir man ju så glad och taggad och vill egentligen bara träna mer och mer och mer! Men vi har ju anmält oss till två kurser till som sagt, Rallylydnad och Spårkurs samt att denna kurs är ju inte slut än, det är 5gånger kvar och på söndag ska vi även ut och spåra med kursen! :)

image description


image description
image description

Hera bandera

Lite synd om Hera bandera som får lida när matte och husse är sjuka men hon verkar trivas bra ändå, hon är en riktig slappis och skulle nog kunna sova bort hela livet om hon fick.

Igår kväll var hon med mig till stallet så passa vi på att träna lite - gå fint, apport, stanna och hoppa genom armarna.

Hon lyssna väl lite se sådär då vi träna i hagen och allt annat lukta såååå gott och det var så kul att springa runt och göra allt annat. Men fick till gå fint väldigt bra iallafall och då är jag nöjd :)

Idag var hon med till stallet igen och flippa ut totalt och rymde för mig en gång för hon hellre ville jaga två andra hundar och ett stackars barn. Hon är inte klock min lilla hund, tur hon är söt iallafall!

Ikväll är det dags för hundkurs igen :) KUL

Vi har tränat på vår ena läxa iallafall men den andra lägger jag inte ner så mycket energi på men jag ska någon gång ta tag i det. Det är att vi ska lära hunden kommandot STÅ.

Min favorit citat!


SJUKARE

Gick upp vid halv 7 imorse och åkte till stallet och fixade allt där och plocka lite. Tanken var att jag skulle ha ridit då också men kunde knappt andas så jag gav upp och åkte hem, men funderar på att strax åka ut igen! Jag är så himla ridsugen, inte ridit på ett par dagar nu pga sjukdom och att jag har gjort annat med honom.

Veckans schema:

Måndag:
Banan, Om jag orkar ta mig ut till stallet en gång till så ska jag försöka orka med ett pass på gärdet för att känna av honom lite och han lär vara nedrans pigg!

Tisdag:
Banan, form och takt.

Onsdag:
Ut i skogen och klättra med honom samt lyfta på benen ordentlig i skogen.

Torsdag:
Banan, form och takt.

Fredag:
Banan och lite bommar.

Lördag:
Vila - Åka till Bollerup för det skulle vara en STOR hästloppis där och det får man ju inte missa :)
Titta extra efter: benlindor, paddar, vita schabrak, rundsytt träns?

Söndag:
Longera.

Jobbigt

P jobbar natt hela veckan så kommer få sova utan honom, usch vad jobbigt! Tur är så har jag ju Hera men ändå.

Blev väldigt sent ikväll, suttit och letat rundsydda träns.. Hitta två st som jag velat emellan. Får önska mig av P i födelsedags present :) Dock fick jag ju en Spooks väst av honom förra månaden så får väl inte begära för mycket! Pappa tjatar varje dag vad jag önskar mig men jag vet inte? Det är så mycket men samtidigt vill jag ju inte bara önska mig hästsaker heller, eller? Jaja får maila honom en önskelista någon dag!

Nu måste jag verkligen sova, god natt :)


BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE