Bett

Är lite små sugen på att köpa en ny kandarstång och bridongbett till Håkan och har tittat runt lite och det är rätt svårt att hitta i mässing till vettigt pris men hittade Globus serie "Golden series"

Bridong 269:-



3-delat bridongbett i nickelfri gulmetall, 3-delat med droppe. Ringstorlekar (inre diameter): Bett 95-115 mm: 45 mm, Bett 125-145 mm: 55 mm

Kandarstång 479:-




Nickelfri gulmetall, massivt, tunt, låg bred tungfrihet, med kindkedja och krokar.

Vore jättetacksam om ni ville dela med er om ni har korta eller långa skänklar och vad som är bra med korta/långa?

Till det vanliga tränset vill jag köpa ett Pessoa magic


Lite info om detta bett:

”Unikt formade bett för att skona hästens tunga och gom.
Magic System-bett förhindrar att bettet vinklas upp i gommen, trots att det är ledat. Kombinerar rörligheten hos ett ledat bett med den kontroll som en stång ger. Förhållningen går också igenom mer direkt eftersom inte hela bettet rör sig i hästens mun, utan bara den del som tygeln förhåller.

Nelson och Rodrigo Pessoa skapade Magic System för att skapa en mer kraftfull överföring från ryttare till häst. Signalerna går fram fortare och mer precist. Bettet är 3-delat men kollapsar inte utan kombinerar flexibiliteten hos ledade bett men kontrollen som på ett rakt bett. Detta är skonsamt för hästens mun och tunga. Bettet är naturligt format för hästens mun och har koppar på droppen som bidrar till att hästen suger på bettet. Passar väldigt bra till starka hästar!”

Frågan är ju bara om det är så perfekt som det låter?

Samt så sitter jag ju och dreglar varje dag över detta Hackamore som finns hos Tophorse som jag har bloggat om tidigare.



Detta är vad jag skulle vilja ha i bettväg just nu! :-)


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!:)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE