Fina stövlar?

STÖVELPUTS



Med bomull, vatten och skokräm kan man åstadkomma en puts som liknar lackskor.


Utrustning: 2-4 bomullstussar /pads. 1 Glas varmt vatten. 1 burk svart skokräm Boston eller Kiwi. Ev skoborste och skofett om så krävs.

 

 

1. Borsta bort alla smuts och jord från stövlarna med borsten. (Behöver kängorna fettas så gör det nu.)  Tvätta av ridstövlarna endast med vatten.



2. Ta en köttbulle-stor bit av bomull eller en bomulls-"pad" och doppa den i vattnet. Krama ur tussen och platta till den så den blir i storlek av en femkrona ungefär.



3. Applicera skokräm på tussen, ganska rikligt



4. Fatta tussen med tumme- ,pek- och långfinger-topparna. Gnid med små små cirkelrörelser in skokrämen i kängorna, cirkelrörelserna skall bara vara ca 1-2cm i diameter. Gå ytterst sakta fram över hel känga med lite extra noggrannhet på tåhättan. Det kan strunta i större delen av skaftet och plösen. Det skall ta ungefär 15-20 min/stövel. Applicera mer skokräm och doppa i tussen i vatten när du märker att det behövs. stöveln skall bli matt av skokrämen.



5. När första stöveln är klar är det bara att fortsätta med den andra, låt den första stå och torka.

 



6. När även den andra är insmord är det dags att putsa upp den första. Ta en ny bit bomull och doppa i vattnet. INGEN SKOKRÄM DENNA GÅNG. Gör på samma sätt som tidigare, små små cirkelrörelser nu med den rena bomullstussen.

 Doppa i vatten vid behov och gå mycket långsamt fram, själva rörelsen skall vara lätt på handen. Det skall ta drygt en 1/2 timma per känga om det skall bli riktigt bra.

Den första gången du gör detta kanske det inte blir riktigt blank, men det är bara att upprepa processen. Man bygger upp små tunna skikt av blank skokräm på kängan, så efter en tid med den här behandlingen går det att snabbt pusta upp med lite kräm, borste och putsduk.

 

 Som ni ser tar det en bra tid, men det går bra att göra framför tv:n med en tidning på golvet. Till skillnad mot putsning med borste så stänker man inte små svarta skokrämspartiklar runt omkring sig.

 

 


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar!:)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
BLOGGDESIGN: SODRESSAGE.SE